2020.08.09, Vasárnap

Siófok

Társasházak pályázhatnak felújításra Siófokon

2018.07.25

2018. szeptember 30-ig pályázhatnak Siófokon a társasházak lakóközösségei a társasházak energia-megtakarítást eredményező külső hőszigetelésére, ezen lakóépületek gépészeti rendszereinek, felújítására, korszerűsítésére, illetve közös tereinek nyílászáró cseréjére.

Új játszótérrel gazdagodott Siófok

2018.07.14

A Siófokon élő és nyaraló gyerekek már birtokba is vehették a széplaki városrész új játszóhajós játszóterét.

Menedzserek a siófoki salakon

2018.07.12

Június 30-án, a Siófoki Spartacus SE teniszpályáin rendezték meg a 2018. évi Menedzser Teniszbajnokság XIV. Manager Open siófoki regionális versenyét.

Szombaton kezdődik a Játékszín siófoki programsorozata Színpart címmel

2018.07.07

Kultúra

Szombaton a Primadonnák című előadással kezdődik a Játékszín nyolchetes programsorozata, a Színpart, amelynek keretében nyolc produkció látható Siófokon.

Betakarítási és tűzvédelmi intézkedésekről tartottak konferenciát somogyi hatóságok

2018.06.25

Aktuális

A katasztrófavédelem somogyi szakemberei Barcson, Nagyatádon, Marcaliban, Kaposváron és Siófokon is konferenciát tartottak a nyári betakarítási munkákat megelőző tűzvédelmi intézkedésekről gazdálkodóknak.

Balatoni helyszínekkel is vár a Klassz a pARTon komolyzenei fesztivál

2018.06.20

Kultúra

Harmincöt koncerttel készül a Klassz a pARTon komolyzenei fesztivál július 8. és szeptember 22. között - mondta el Érdi Márta, a rendezvénysorozat főszervezője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

Nemzeti Regatta két napos fesztivállal Siófokon

2018.06.07

Aktuális

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon szombaton és vasárnap rendezik meg a Nemzeti Regattát, ahol ötvenegy hazai település mutatja be értékeit és kel versenyre - tájékoztatták a szervezők az MTI-t csütörtökön.

A Marketing Fővárosa lett Siófok

2018.06.01

Nyolc pályázati anyaggal is Gyémánt minősítést szerzett a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület Siófok részére az Országos Városmarketing pályázaton, így a sok elismerés összegzéseként elnyerte az idei évben a Marketing Fővárosa címet.

Siófokon az X-Faktor című tehetségkutató

2018.05.26

Aktuális

A műsorhoz 14 évnél idősebb, énekelni szerető, énekléssel hobbi vagy komolyabb szinten foglalkozó versenyzőket keresünk, illetve duókat, zenekarokat, együtteseket.

Szombaton 14 helyszínen tartják a Balaton napját

2018.05.24

Aktuális

Szombaton tartják a Balaton napját, az első egész Balatont körbeölelő régiós rendezvényt, amelynek keretében 14 helyszínen várják az érdeklődőket a tó körül ingyenes strandbelépéssel és programokkal - közölte Kardos Gábor ötletgazda és főkoordinátor az MTI-vel csütörtökön.

II. Balaton Szalon Siófokon

2018.05.20

A siófoki Helyi Érték Egyesület az idei évben is megrendezi a Balaton Szalon című kiállítást, amely 2018. május 18-tól augusztus 28-ig lesz látható. Ez alkalommal a Balaton környékén élő, elismert szobrászokat és iparművészeket kívánják bemutatni, akik közül 27-en fogadták el a meghívásukat.

Vakok és gyengénlátók számára tartottak akadálymentesített cirkuszi előadást Siófokon

2018.05.13

Audionarrációval akadálymentesített előadást tartottak vakok és gyengénlátók számára pénteken Siófokon a Richter Flórián Cirkuszban. Az előadás előtt Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója hangsúlyozta: fontos, hogy mindenki egyenlő eséllyel juthasson hozzá a kultúrához.

Magyarország első Cars & Coffee luxusautó kiállítása Siófokon Május 6-án

2018.05.04

Aktuális

Május 6-án délután 14 és 17 óra között közel 100 luxusautó lesz látható Siófok Főterén a Cars & Coffee első hazai kiállításán.

Siófokra szerződik az Érd spanyol jobbátlövője

2018.05.03

Aktuális

A Siófok női kézilabdacsapatához szerződik Mireya González Álvarez.

Új viharjelző állomásokat is létesítenek a Balaton régió fejlesztése során

2018.04.27

Gazdaság

Várhatóan nyolc új viharjelző állomást létesítenek, modernizálják a már működő állomásokat és ötven új eszközzel erősítik a régió katasztrófavédelmi egységeinek mentési képességét a Balaton régió katasztrófavédelmi fejlesztése során - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-vel.

Lovasi András Siófokkal ünnepel

2018.07.18

Kultúra

A siófoki Plázson ad koncertet Lovasi András július 20-án pénteken. A Kispál és a Borz egykori, a Kiscsillag és a Budapest Bár jelenlegi énekese életművét átívelő turnéjának balatoni estje része a Siófok várossá válásának 50. évfordulójához kapcsolódó programsorozatnak.

Siófoki sikerről „Muzsikál az erdő”

2018.07.13

Első helyezést ért el költészet kategóriában Gróf Tamás siófoki alkotó „Mindig mást zenél” című versével a „Muzsikál az erdő” irodalmi pályázaton.

Az egészségügyi dolgozókat ünnepelték Siófokon

2018.07.11

Semmelweis nap alkalmából köszöntötték a Siófoki Kórház dolgozóit június végén, a Siófoki Kórház-Rendelőitézetben rendezett ünnepségen.

Ötven méteres Óriáskerékkel ünnepli alapításának 50. évfordulóját Siófok

2018.06.29

Aktuális

Egy magyar készítésű, ötven méter magas óriáskerék felállításával és színes programsorozattal ünnepli várossá válásának 50. évfordulóját Siófok, amelynek Nagystandján vasárnap veheti birtokba a közönség a látványosságot.

Műsorváltozás a Zenél a város siófoki koncertsorozatában

2018.06.21

Június 22-én 18 órától a Zenél a város koncertsorozat keretében "A zeneirodalom remekei négy kézre" című előadást tekinthetik meg az érdeklődők a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Házasságkötő termében.

Siófoki strandlabdarúgó sportesemények

2018.06.15

A Magyar Labdarúgó Szövetség Strandlabdarúgó szakága 2018 nyarán sorozatos strandlabdarúgó sporteseményeket rendez a Siófoki Nagystrand területén található MLSZ Beach Arénában.

Siófok hatósági intézkedést kér a varjak ellen

2018.06.04

Gazdaság

Siófoknak elege lett a varjakkal szembeni szélmalomharcból. „A magunk lehetőségeit kimerítettük, miközben a varjak csak kárognak, szaporodnak, piszkítanak és pusztítják az énekesmadarak fészkeit, a város környéki veteményeseket” –mondta dr. Lengyel Róbert polgármester arról is beszámolva, hogy végső megoldásként természetvédelmi hatósági intézkedését kér a város.

Siófok alpolgármesteréből országgyűlési képviselő lett

2018.05.29

Potocskáné Kőrösi Anita, aki eddig Siófok főállású alpolgármestereként tevékenykedett, három és fél év után távozik a város vezetőségéből, mivel a választásokon bejutott a Parlamentbe, és országgyűlési képviselőként dolgozik tovább a térségért, illetve az országért.

Kisorsolták a Nemzeti Regatta indulóinak vitorlásait

2018.05.26

Aktuális

Már azt is tudjuk, hogy az 50 vendég település és a házigazda Siófok melyik vitorlással vág neki a nyár első balatoni fesztiválján a Nemzeti Regattának. A Siófok katamarán fedélzetén szállt fel ma a fehér füst, és derült ki, hogy a résztvevők melyik hajóval kezdik meg június 9-én az amatőr vitorlás pályaversenyt.

Vannet a Balatonnál - nyártól a kempingezők is wifizhetnek

2018.05.24

Aktuális

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.

Nyitnak a megújult balatoni fizetős strandok

2018.05.20

Siófokon pénteken, Balatonfüreden szombaton, a többi Balaton-parti településen pünkösdkor vagy június elején kinyitnak a fizetős strandok, amelyeken tavaly óta összesen több mint 2 milliárd forintnyi fejlesztést hajtottak végre. A belépőárak néhol emelkednek.

Siófok a legnépszerűbb uticél a pünkösdi hosszú hétvégén

2018.05.10

Aktuális

A foglalási adatok alapján a pünkösdi hosszú hétvégén a szálláshelyeken a forgalom csaknem másfélszeres lesz egy átlagos májusi hétvégéhez képest, pontosabban 41 százalékkal magasabb, mint tavaly pünkösdkor - közölte az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön a Szallas.hu és az OTP Csoport.

Május 2-ára elzárták a Sió-zsilipet

2018.05.03

A vízügy ígérete szerint a nyári szezonban kétszer-háromszor (igény szerint lehet ennél többször) is átöblítik a Sió-zsilip utáni, Siófok belvárosát érintő folyószakaszt, a benne lévő víz felfrissítéséért.

Felborult vitorlás, vízbe esett utasok, veszteglő vízi járművek a Balatonon

2018.05.02

Aktuális

Felborult vitorlás utasait mentették ki a vízből a siófoki vízirendőrök vasárnap délután. Balatonföldvárnál egy árbóctörött katamarán, Balatonlellén egy elektromos hajó illetve a rajtuk utazó két társaság várt segítségre.

Szakmai workshopon vett részt a MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ állománya Siófokon

2018.04.26

Lassan közeledik a tanév vége, így a diákoknak el kell gondolkodniuk azon, hol töltik majd a nyári gyakorlatukat. A siófoki Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói az elmúlt hétvégén szakmai workshopon tájékozódhattak a lehetőségekről.