2024.04.22, Hétfő

Balatonfenyves

Gyermekvasutasok is szolgálatban lesznek a balatonfenyvesi kisvasúton

2021.08.05

Helyi hírek

A kiválasztott gyermekvasutasok a balatonfenyvesi hétvége egyik napját szolgálattal, másik napját szabadidős programokkal töltik, így minden nyári szombaton és vasárnap 5-5 kisvasutas fogadja az utasokat.

Átadták a Balaton legnagyobb szabadtéri vízicsúszdáját Balatonfenyvesen

2021.06.18

Helyi hírek

Egyik csúszda-ága 120 méter hosszú és 11 százalékos lejtésű, a másik közel 40 méter hosszú és 30 százalékos lejtésű.

Megkezdődtek a reformátusok Bárka táborai a Balatonnál

2020.08.05

Aktuális

Öt turnusban csaknem ezer hátrányos helyzetű fiatal részvételével rendezi meg a Magyarországi Református Egyház a Bárka táborokat a Balatonnál; a megnyitó kedden Balatonfenyvesen volt.

Szombaton kisvasúti nappal zárja a szezont a balatonfenyvesi kisvasút

2019.09.06

Aktuális

Szombaton rendezik a kisvasúti napot Balatonfenyvesen, színes programokkal várják az érdeklődőket. Idén nyáron rekordszámú utas váltott jegyet a kisvonatokra, júliusban és augusztusban is 24 ezren keltek útra a hangulatos szerelvényekkel. A teljes forgalomszüneteléssel járó pályafelújítás szeptember 9-től folytatódik Balatonfenyves és Somogyszentpál között.

Újraindul a forgalom a balatonfenyvesi kisvasúton

2019.05.31

Helyi hírek

Június 1-jétől naponta akár tizennégy járattal utazhatnak a kirándulók a nagybereki tájakat bejáró vonalon. A márciusban elkezdett, teljes forgalomszüneteléssel járó pályafelújítás ősztől folytatódik Balatonfenyves és Somogyszentpál között.

Öt szabadstrand újul meg nyárra a Balatonon

2019.03.23

Aktuális

Családbarát fejlesztésekre, felnőtt játszóterekre és futópályára is számíthatnak a nyaralók Balaton délnyugati partján.

Újabb somogyi pályázati sikerek

2019.01.24

Aktuális

Több mint 1,1 milliárd forint értékben született pozitív támogatói döntés január 21-én két korábban beadott somogyi pályázat esetében. Forrásátrendezés segítségével valósulhat meg a Balatonfenyves – Buzsák - Csisztapuszta kisvasút fejlesztése, illetve a Balatonberény - Balatonszentgyörgy - Vörs kerékpáros útvonal kialakítása.

Egy hét az elfogadásért – mozgáskorlátozott ifjúsági tábora a Balaton partján

2018.08.15

Akadálymentesített Balaton part, festészeti minitanfolyam, hangszeres zeneterápia és esti diszkó is várja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei Mozgáskorlátozott Táborának résztvevőit Balatonfenyvesen augusztus 13. és 18. között.

Letartóztatták a balatonfenyvesi gázolót

2018.08.02

Aktuális

Elrendelte a letartóztatását a Kaposvári Járásbíróság szerdán annak a férfinak, aki a gyanú szerint személyautóval elgázolt két gyalogost, ezzel egyikük halálát okozta vasárnap éjjel Balatonfenyvesen - tájékoztatta a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya az MTI-t.

Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton is gyermeknapi rendezvénnyel várja a családokat a MÁV

2018.05.24

Számos gyermeknapi rendezvénnyel várja a hétvégén a családokat a MÁV-csoport. Szombaton és vasárnap lesznek programok a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton, a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkban és a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton is - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.

Jubileumot ünnepel a balatonfenyvesi kisvasút

2017.08.26

Huszadik alkalommal rendezik meg a kisvasút napját szeptember 2- án, Balatonfenyvesen. A programok másik helyszíne Imremajor.

Balatonfenyvesre érkezik a Paramount Channel nyári mozija

2017.07.20

Pénteken tovább dübörög a Paramount nyári mozi, mely során két ikonikus filmet nézhetünk meg ismét a szabad ég alatt.

Felújítják a 70 éves vasút 10 éve kihasználatlan szakaszát

2019.09.09

Aktuális

A vasút mellett egy kerékpáros-turizmust kiszolgáló állomás is épül.

Közel húszéves forgalomszünet után támadt fel a balatoni kisvasút

2021.07.03

Helyi hírek

A gyógyfürdőhöz vezető nyomvonalon a pályát teljes hosszában újjáépíttette a MÁV.

Megújul a 70 éves balatoni kisvasút

2020.09.08

Helyi hírek

A tervek szerint 2021 nyarán indulhat el a forgalom a felújított vonalon.

Jövő év végéig újjáépítik a Balatonfenyvesi kisvasút csisztafürdői ágát

2019.12.04

Aktuális

Jövőre elkezdődik a Balatonfenyvesi kisvasút csisztafürdői ágának újjáépítése 2,1 milliárd forintból, a munkával a tervek szerint év végéig végeznek - mondta Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója szerdán, Balatonfenyvesen a kisvasút somogyszentpáli ágán befejezett pályafelújításról tartott sajtótájékoztatón.

Szeptemberben folytatódik a balatonfenyvesi kisvasút pályafelújítása

2019.08.14

Aktuális

Szeptember 9-től november végéig üzemszünet lesz a balatonfenyvesi kisvasúton, folytatódik a pályafelújítás, addig azonban naponta tucatnyi járat viszi a kirándulókat a Nagyberekbe, és megtartják a kisvasút napját is szeptember 7-én - tájékoztatta a MÁV-Start az MTI-t szerdán.

Hangulatos belsőt kapott a balatonfenyvesi vasúti aluljáró

2019.05.05

Aktuális

A MÁV két éve indította el az aluljárók hangulatos festését megcélzó kampányát.

Újra járnak majd vonatok a balatonfenyvesi kisvasút csisztafürdői ágán

2019.01.26

Aktuális

Hatszázötvenmillió forintos pályázati támogatással fejlesztik a balatonfenyvesi kisvasutat, így több mint tízéves üzemeltetési szünet után újra járhatnak a vonatok a vonal Csisztafürdőhöz vezető ágán. A pénzből felújítják a fenyvesi végállomás vendéglátóegységét is - közölte Balatonfenyves polgármestere az MTI-vel.

Balatonfenyvesen adták át a 63. Országos Függetlenfilm Fesztivál díjait

2018.10.31

Csoma Sándor, Balázs István Balázs és Knapp Dávid Nem történt semmi című filmje nyerte el a 63. Országos Függetlenfilm Fesztivál fődíját - közölte a szervező Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) szombaton az MTI-vel.

Indulhat a belvízrendezési munka Balatonfenyvesen

2018.08.09

A megnövekedett beépítettség és a hirtelen nagyobb mennyiségben lezúduló csapadék indokolta az év végére elkészülő beruházást.

Szombaton 14 helyszínen tartják a Balaton napját

2018.05.24

Aktuális

Szombaton tartják a Balaton napját, az első egész Balatont körbeölelő régiós rendezvényt, amelynek keretében 14 helyszínen várják az érdeklődőket a tó körül ingyenes strandbelépéssel és programokkal - közölte Kardos Gábor ötletgazda és főkoordinátor az MTI-vel csütörtökön.

Kritikus a vízszint a Balatonnál

2018.03.17

Több településen is készültség van a Balaton magas vízszintje miatt. Habár maximális kapacitással engedik a Balaton vizét a Sió-csatornába, ott rekordmagas a vízállás. Pontosan 12 éve volt három méter magas a vízszint.

Balatonfenyvesen is beindul a kisvasútfejlesztés

2017.08.08

Kellemes tempóban, alig több mint tizenöt kilométeres sebességgel haladnak a Balatonfenyves és Somogyszentpál közötti keskeny erdei sínpáron az egyik legnépszerűbb hazai kisvasút szerelvényei.

Az eddigi legnagyobb jelölt ponty akadt horogra Balatonfenyvesen

2017.05.12

Az idei Nemzetközi Pontyfogó Kupán nemrég horogra akadt az a harmincszorosára nőtt hal, mely hét szezont töltött a Balatonban.