2018.06.23, Szombat

Aktuális

Gyerekzsivajtól volt hangos Marcali tűzoltósága

2017.12.03

A héten több alkalommal is óvodások látogatták meg a marcali tűzoltóságot. Az apróságokat bevezették a tűz elleni védekezés alapjaiba.

Egy balatoni képet is díjaztak a világ legrangosabb vitorlásfotó-versenyén

2017.12.02

27 ország, 134 fotósának fényképei közül egy balatoni képet is díjaztak a világ legrangosabb vitorlásfotó-versenyén. Kovács Zita borulást megörökítő képe kapta a Mirabaud Yacht Racing Image közönségdíját.

Különvonat indul a Balatonra József Attila halálának emlékére

2017.12.01

Különvonat indul Balatonszárszóra József Attila halálának 80. évfordulóján. Az út során felolvasások, előadások lesznek, a programok Szárszón is folytatódnak.

Új LEADER pályázatok a vidékfejlesztésért - 6 db érinti a Balaton kiemelt Üdülőkörzet területét

2017.12.01

Megjelentek az új LEADER pályázati felhívások, melyek a helyi akciócsoportok vidékfejlesztési stratégiája mentén nyújtanak segítséget a vidéki térségek fejlesztéséhez. A támogatást igénylőknek az év végéig kell véglegesíteniük saját projektjüket, azokat 2018. január 1-től lehet benyújtani. Az országosan működő 103 db LEADER Helyi Akciócsoportból összesen 6 db érinti a Balaton kiemelt Üdülőkörzet területét.

Tél tábornok Somogyban

2017.11.30

Mások és a saját biztonságuk érdekében fogadják meg a rendőrök tanácsait!

A síszezonra kötött utasbiztosítások díjai magasabbak a nyaralások idejére szóló díjaknál

2017.11.30

A most kezdődő síszezonban a mentési és ellátási költségek fedezete miatt átlagosan 800 forint körüli napi díjjal kell számolnia az utasbiztosítást kötőknek.

Karácsonyra 400-500 hektáron nevelt fenyőfát adnak el Magyarországon évente, az árak várhatóan nem változnak idén

2017.11.29

Karácsonyra mintegy 400-500 hektáron termesztett fenyőfát adnak el Magyarországon évente, amelyet 5-10 évig nevelnek főként Zala, Vas és Somogy megyében.

Mikulás napi kisvonat indul Balatonfenyvesről

2017.11.29

Mikulás napi kisvonatozást szervez a MÁV-START és a Majorka Turisztikai és Rendezvényközpont december 2-án és 3-án Balatonfenyves és Imremajor között. A gyerekeket a Hunyadi udvarban várja a nagyszakálú és számos színes program.

49. születésnapját ünnepelte Siófok

2017.11.28

Siófok a várossá válásának 49. évfordulóját ünnepelte november 24.-én. Az egész nap tartó eseményen Siófokért érmeket és elismerő okleveleket kaptak az arra érdemesek, köszöntötték az eredményes diákokat és tanáraikat, a helyi civil szervezetek jótékonysági vásárt rendeztek, Csiszár Elek festményeiből életmű kiállítás nyílt, kihirdették a városi virágosítási verseny eredményét és megtekinthetővé vált a mézeskalácsból kisütött Siófok.

Siófokért éremben és polgármesteri elismerő oklevélben részesültek a mindennapok hősei

2017.11.28

Az idei városnapon a "Siófokért" éremben Antal János étteremtulajdonos, Király Johanna és Vargha Béla úszásoktató edzőpáros, valamint poszthumusz Székely Zoltán, a siófoki kórház egykori szülész-nőgyógyász főorvosa részesült. Polgármesteri elismerő oklevelet tizenegyen vehettek át.

Balatonfüredi advent és programok a karácsony jegyében

2017.11.27

A következő napokban, hetekben koncertek, betlehemezés, gyerekprogramok várják a városba látogatókat Balatonfüreden. A Vaszary Galéria udvarában ezúttal is egy több mint tíz méteres fenyőfát díszítenek fel a karácsony előtti napokban. A Piros templom előtt álló Betlehemet hagyományos ünnepség keretében állítják fel december 1-én.

Megújul a partvédmű egy szakasza Balatonföldváron

2017.11.27

Pályázati forrásból újul meg a partvédmű Balatonföldvár legismertebb sétánya mentén- adja hírül a város honlapja. A település önkormányzata a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán az elnyerhető maximumot-15 millió forint támogatást nyert el a Kvassay sétány mellett húzódó – mintegy 185 méter hosszú, íves vonalvezetésű partvédmű rekonstrukciójára.

József Attilára emlékezve versvonat indul Balatonszárszóra

2017.11.26

József Attila halálának 80. évfordulója alkalmából "versvonat" indul december 3-án Budapestről Balatonszárszóra; a vonatút során neves művészek tisztelegnek a költő munkássága előtt - közölték a szervezők

Kormánytámogatással bővült a somogyi fémipari vállalat

2017.11.25

Az elmúlt évek gazdasági fejlődéséből Somogy megye is kivette a részét a 2010-hez képest felére csökkenő munkanélküliséggel és az emelkedő foglalkoztatottsággal, a bővülésnek ugyanakkor van még tere a térségben, ezért az itt befektetők számíthatnak a kormány segítségére – jelentette ki Varga Mihály a Ferrokov Vas- és Fémipari Kft. kapacitásbővítő fejlesztésének bejelentésekor Segesden. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: Magyarország sikere nagyban függ attól, hogy vállalkozásaink miként tudják modernizálni és hatékonyabbá tenni tevékenységüket.

A Kaposvári Egyetem hallgatója ismét a világ legjobbjai között

2017.11.24

Kiváló nemzetközi eredményei alapján Bence Balázs lovastornász, egyetemünk hallgatója ismét meghívást kapott a világ legjobbjai közé. A sportoló egyedüli magyarként képviseli hazánkat a téli világkupa-sorozatban.

Aranycsengő Adventi Vásár nyílt Siófokon

2017.12.03

December 1-jén nyit, és december 24-én délig tart nyitva a siófoki Aranycsengő Adventi Vásár.

A régi 20 000 forintos bankjegyek már csak idén használhatóak

2017.12.01

A régi - 2015 előtt kibocsátott - 20 ezer forintos bankjegyekkel már csak az idén év végéig lehet a vásárláskor fizetni, mert 2017. december 31-től a Magyar Nemzeti Bank bevonja azokat a forgalomból - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

Bírságokat osztottak az M7-esen szabálytalanul előző sofőröknek Somogyban

2017.12.01

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2017. november 30-án 9 óra és 14 óra között közúti ellenőrzéseket hajtottak végre az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán.

Kaposváron is koncertezik Rákász Gergely orgonaművész

2017.12.01

Majdnem húsz városba látogat el Rákász Gergely orgonaművész a következő hetekben, hogy bemutassa új albumát, amelyen az elmúlt több mint 300 év karácsonyi szerzeményeiből merít.

Fókuszban a négy évszakos Balaton létrehozása

2017.11.30

December 2-án, szombaton 11 órakor a balatonlellei BL Yacht Klubban rendezik meg a 3. Balaton Konzíliumot. A téma ez alkalommal: a hiányzó 8 hónap, vagyis a négy évszakos Balaton létrehozásának esélyei.

Csütörtökre havazásra és sok esőre is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2017.11.29

Csütörtökre havazás és jelentős esőzés miatt adott ki figyelmeztetéseket Budapestre és több megyére a meteorológiai szolgálat.

Kiemelkedő jelentkezés a Kaposvári Egyetem keresztféléves képzéseire

2017.11.29

Az elmúlt évek átlagát meghaladóan, számottevően sokan jelentkeztek a Kaposvári Egyetem keresztféléves képzéseire. A mesterszakokat az Agrár- és Környezettudományi Kar és a Gazdaságtudományi Kar hirdette meg.

90 éves a füredi piros templom

2017.11.28

90 éves jubileumát ünnepli idén a füredi piros templom, ami az építéséhez használt almádi vörös kőről kapta a nevét. A város jellegzetes, újkori épülete mindössze egy év alatt készült el 1927-re. A jubileumot kóruskoncerttel ünneplik december 2-án.

Kincset rejt a somogyi erdő – tízezreket ér egyetlen kilója is

2017.11.28

A szarvasgomba felhasználási módjairól és gasztronómiai lehetőségeiről tanácskoztak hétfőn Bonnyán. A szakértőktől azt is megtudtuk, milyen feltételek mellett gyűjthető és árusítható az értékes gomba.

Felavatták a siófoki díszpolgárok arcképcsarnokát

2017.11.27

Az idei Városnapon a polgármesteri hivatalban felavatták a siófoki díszpolgárok arcképcsarnokát, ahol időrendben szerepel mind a 17 eddig kitüntetett jeles polgár fotója, pár soros összefoglalóval az életéről, munkásságáról.

Új KRESZ-táblát vezetnek be, eddig ilyen nem létezett

2017.11.27

Letették az első gyorsút, az R67-es út alapkövét. Az ilyen utakat új típusú tábla jelzi majd.

Másodszor épült meg Siófok mézeskalácsból, jótékonysági céllal

2017.11.26

A siófoki Mézeskalácsvárost idén másodszor, több alkotó segítségével építették fel jótékonysági célból. November 24-én, a Városnapon adták át a Kálmán Imre Kulturális Központban. A kiállítás az adventi időszakban lesz látható, ami alatt az esemény közösségi oldalán licitálni lehet a mézeskalács-épületekre. A bevételből idén is egy beteg gyermeket támogatnak a szervezők.

Pénzt kap a magyar csillagkapu

2017.11.25

Magyar-horvát határon átnyúló együttműködés keretében fejleszti a SEFAG Zrt. a Zselici Csillagparkot és környezetét. Az erdészeti vállalat és a horvátországi Verőce megye közös pályázatának eredményeképpen összesen 800 ezer eurónyi beruházás készül el a következő másfél évben a Csillagpark és a Ropolyi-tó környékén.

Javában zajlik a karácsonyi hal lehalászása Somogyban

2017.11.24

A tógazdaságokból főként pontyot, süllőt, csukát és harcsát szállítanak ilyenkor a boltokba.

Balatonszárszó nem adja fel, pályázik a városi címre

2017.11.23

Balatonszárszó egyike azon községeknek, amely hiába áhítozik évek óta a városi rangra mostanáig nem sikerült elérniük. Az idei lehet az első olyan, választásokat megelőző év, amikor egy város aspiráns település sem kapja meg a rangot.