Aktuális

Utolsó állomásához érkezett a 2018. évi startmunka programok tájékoztató Somogy megyei körútja

2017.12.14

A Fonyódi Járási Hivatal volt a Foglalkoztatási Főosztály megyei körútjának utolsó állomása a 2018. évi járási startmunka programok tájékoztató rendezvény sorozatában 2017. december 7-én Balatonbogláron a Varga Béla Városi Kulturális Központban.

Kétszázezredik vendégét köszöntötte az igali fürdő Margit néni személyében

2017.12.13

Szerdán reggel a kétszázezredik vendégét köszöntötte ebben az évben az Igali Gyógyfürdő, ahol 35 éve nem volt ekkora látogatószám egy esztendő alatt.

Láthatatlan innováció formálja világunkat

2017.12.13

Bárhová is nézünk, minden arra emlékeztet bennünket, hogy az elmúlt néhány évtized páratlanul gyors technikai fejlődése mekkora mértékben járult hozzá az életminőségünk javításához, illetve soha nem látott mennyiségű információt hozott igazán elérhető közelségbe. Ugyanakkor ahogyan ezek a szembetűnő változások kihatottak életünk majd minden területére, számtalan, hasonlóan jelentős, ám kevésbé közismert innováció is átformálta a körülöttünk lévő világot.

Vadászbombázót állítanának a körforgalomba Taszár és Kaposvár közzött

2017.12.12

Taszár katonai múltjának állítana emléket a település egy Szu (Szuhoj) 22-es vadászbombázóból készített monumentális emlékművel.

Kaposvári őssejtügy - Csalás miatt is bűnösnek mondták ki a vádlottakat

2017.12.11

A megismételt elsőfokú eljárásban nemcsak emberi test tiltott felhasználásának és emberen végezhető kutatás szabályai megszegésének bűntettében, hanem többrendbeli csalás miatt is bűnösnek mondta ki az őssejtügy vádlottjait hétfőn a Fővárosi Törvényszék. Az ügy mind az öt vádlottja - különböző időtartamra felfüggesztett - börtönbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős.

A Marcali Múzeum Keszthelyen

2017.12.11

Közös időszaki kiállításon eleveníti fel a Marcali és a Keszthely környéki karácsonyi népszokásokat a két múzeum. Február 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Keszthelyi Balaton Múzeumban a néprajzi gyűjtemények tárgyi emlékeit, régi fényképfelvételeiket, berendezett enteriőröket, valamint az utóbbi évtizedekben készült filmfelvételeket.

Balatonlellei az ország legjobb rozé bora

2017.12.10

A balatonlellei Garamvári Szőlőbirtok egyik tétele kapta meg az „Ország Legjobb Rozé Bora” elismerést.

Korszerűsített iparterületeket adtak át Kaposváron

2017.12.09

Átadták a megújult Raktár utcai iparterületet és a Videoton Ipari Parkot Kaposváron, korszerűsítésükre mintegy 600 millió forintot költöttek a somogyi megyeszékhelyen - tájékoztatta a városháza közleményben az MTI-t.

Az ország hatodik legjobb sportolói a somogyi tűzoltók

2017.12.08

December hetedikén kihirdették a Belügyminisztérium és a rendvédelmi szervek 2017. évi országos pontszerző bajnokságának eredményeit a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ, Rendészeti Szervek Kiképző Központjában.

Véget ér a vágányzár a dél-balatoni vasútvonalon

2017.12.08

A hétvégén véget ér a vágányzári időszak a felújítás alatt lévő dél-balatoni vasútvonalon

Szeles, csapadékos idő és lehűlés várható a hétvégén - elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Somogy megyére

2017.12.07

Erős szélre, csapadékra: esőre és hóra is készülni kell a hétvégén. Kezdetben 10 fok körüli maximumok lesznek, a hét végére viszont lehűlés érkezik, s napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Balaton Sound - Chainsmokers és David Guetta újra lesz jövőre

2017.12.07

Mások mellett a Chainsmokers, David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix és Dj Snake is fellép a Balaton Sound fesztiválon, amelyet jövőre július 4-től 8-ig rendeznek meg Zamárdiban.

A Mikulás Regattával indult a téli vitorlás versenysorozat Balatonlellén

2017.12.06

A nagy hideg ellenére rekord számú, 21 egység nevezett a téli vitorlás versenysorozat első versenyére, a Mikulás Regattára – számolt be Tóth Balázsnak, a versenyt szervező BL YachtClub ügyvezetője.

Lejárt diákigazolványok

2017.12.05

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie.

Nagyobb biztonságban tudhatjuk a szőlőskislaki gyermekeket

2017.12.05

Közvetlenül az oktatási intézménynél szállhatnak fel-le a buszról.

Novák Katalin előadást tarott a kaposvári püspöki székházban

2017.12.13

Szerda este a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Egyesület kaposvári csoportja meghívására előadást tartott Novák Katalin család-és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Jönnek a Geminidák, csillaghullás lesz decemberben - téjékoztatott a kaposvári SEFAG Zrt.

2017.12.13

A napokban érkezik a Geminida meteorraj, egy az augusztusihoz mérhető nagyságrendű csillaghullás. A szerencsések óránként száznál is több hullócsillagot láthatnak, ha kedvező az időjárás és megfelelő helyet választanak a megfigyelésre – áll a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. közleményében.

Csatorna illemtanra tanít a balatoni víziközmű szolgáltató

2017.12.12

Az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy ami eltűnt a lefolyón, attól egyszer s mindenkorra megszabadultak, bármi volt is az. Azt képzeljük, a szennyvíztisztító majd úgyis ártalmatlanítani fog minden leeresztett mérget. DE EZ SAJNOS NEM IGAZ! – hívja fel a figyelmet a “csatorna illemtant” napokban közzétevő, siófoki székhelyű Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

Elég hal lesz az év végi ünnepekre

2017.12.12

Lesz elegendő magyar hal az év végi ünnepekre, sőt a kiegyensúlyozott belföldi kínálat mellett jelentős mennyiség jut exportra is - mondta az MTI-nek a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Mahal) szóvivője.

4 éve töretlen a Senior Program sikere Kaposváron

2017.12.11

Helyi Termék Nappal, tesztírással, Campus-bejárással valamint a tanúsítványok és oklevelek átadásával zárult tegnap a Kaposvári Egyetem Senior Programjának 8. féléve. A siker töretlen, sőt egyre népszerűbb a program, átlagosan 322 hallgató vett rész egy-egy előadáson.

Megkapta a kínai exportengedélyét a kaposvári Kométa

2017.12.10

Második alkalommal rendezett nagy karácsonyi vacsorát a dolgozóinak a Kometa 99 Zrt., az idén a kaposvári sportcsarnokban. A legkiválóbb munkatársaikat kitüntették ebből az alkalomból, tudtuk meg Hollósy Tibortól ügyvezető igazgató-helyettestől, beszerzési igazgatótól. Szerinte az este alkalmat adott arra, hogy a dolgozók élvezzék a munkájuk gyümölcsét.

Jónak lenni jó! - A balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia is csatlakozott a kezdeményezéshez

2017.12.09

A Nemzeti Kézilabda Akadémia is támogatja a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági kampányát - mondta Mocsai Lajos, a szervezet szakmai és sporttudományos igazgatója szombaton az M1 aktuális csatornán.

Eredményes a kaposvári foglalkoztatási paktum

2017.12.08

A kaposvári foglalkoztatási paktum eddig elért eredményeiről és további célkitűzéseiről tartottak fórumot a városházán pénteken.

Balaton-felvidék: 3 milliárd forintos projekt vár aláírásra

2017.12.08

A Balaton-felvidéki kultúrtáj, mint világörökségi várományos helyszín 3 milliárd forintos költségvetésű projektet nyújtott be a GINOP forrásaira pályázva turisztikai fejlesztésekhez. A projektet jegyező tíz tagú konzorcium jó eséllyel számíthat arra, hogy a jövő héten pozitív döntés születik az ügyükben, és elnyerik az igényelt támogatást – hangzott el a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén.

Közlekedésbiztonsági ellenőrzéseket tartottak Kaposváron, Siófokon és Barcson

2017.12.07

Az ellenőrzések december 8-ig tartanak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint.

Startmunka programban megvalósuló pihenőhely átadása Öreglakon

2017.12.07

Öreglak Község Önkormányzata az előző évekhez hasonlóan a 2017. évben is több közfoglalkoztatási programot indított a településen.

A cukorgyár lett az év kaposvári munkáltatója

2017.12.06

Szita Károly, polgármester köszöntőjében azt mondta: a cég sokaknak ad biztos megélhetést és erősíti a város gazdaságát.

MÁV: december 10-én lép életbe a 2017/2018-as menetrend

2017.12.06

A 2017/2018-as vasúti menetrend december 10-én lép életbe, a változás leginkább a Budapest-Nagykanizsa, a Fonyód-Kaposvár, a Budapest-Kaposvár, a Miskolc-Hidasnémeti, a Püspökladány-Biharkeresztes és Budapest-Kelebia vonalon jelentős - közölte a MÁV szerdán az MTI-vel.

Információs tábla lesz a kaposvári lépcsőházakban

2017.12.05

Valamennyi, vagyis hétszáz lépcsőházba helyez ki információs táblákat a napokban a kaposvári önkormányzat, ezeken összegyűjtve a legfontosabb tudnivalókat a lakóknak az ügyintézéshez, vagy váratlan segítségnyújtáshoz.

Díjat kapott Memlaur Imre, a Csiky Gergely Színház fővilágosítója

2017.12.04

Magyar Teátrum-díjat kapott Memlaur Imre, a kaposvári Csiky Gergely Színház fővilágosítója, világítástervezője.